ГоловнаСуспільствоПодії

Військовий загинув від гранати на полігоні в Житомирській області

Сержант готував поле для стрільб.

Військовий загинув від гранати на полігоні в Житомирській області
Выстрел к РПГ

Військовослужбовець загинув через розрив гранати на полігоні в Житомирській області, повідомляє військова прокуратура Центрального регіону.

"Встановлено, що 24 лютого 2017 року на території полігону під час проведення підготовки тактичного поля для проведення стрільб сержант, який займав посаду радіотелефоніста військової частини, в результаті розриву гранати РПГ-22 отримав тілесні ушкодження, від яких помер", - сказано в повідомленні.

Розпочато розслідування за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення військових посадових осіб до військової служби в умовах особливого періоду) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, НП на полігонах останнім часом трапляються нерідко. В середині грудня під час стрільб з міномета на полігоні в селі Тетерівка Житомирської області міна здетонувала, поранила і травмувала двох старших солдатів.

1 грудня на полігоні в Хмельницькій області під час перевірки території після навчань підірвалися троє військовослужбовців Центру розмінування.

5 жовтня під час навчань на полігоні в Чернігівській області в результаті наїзду БМП (бойова машина піхоти) загинув військовослужбовець.

2 жовтня троє військовослужбовців отримали поранення на Яворівському полігоні (Львівська область) під час навчань. Один з них підняв якийсь предмет, той вибухнув.

16 вересня на Яворівському полігоні під час навчань загинув військовослужбовець. Вночі екіпаж однієї з бойових машин піхоти втратив орієнтування на місцевості, прийняв бортові вогні БМП, яка була попереду, за вогні цілі і вистрілив. Снаряд пробив вежу БМП і вбив військового.

Один військовий загинув, ще 10 отримали поранення в липні в результаті вибуху міномета під час стрільб на Широколанівському полігоні в Миколаївській області.

У травні на Яворівському полігоні під час стрільби з гранатомета АГС-17 граната розірвалася недалеко від розрахунку. У результаті один військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram