ГоловнаСуспільствоПодії

У Кривому Розі перехожий відібрав у п'яного чоловіка гранату з висмикнути чекою

Інцидент стався біля супермаркету на проспекті Миру.

У Кривому Розі перехожий відібрав у п'яного чоловіка гранату з висмикнути чекою
Фото: npu.gov.ua

У Кривому Розі перехожий відібрав у п'яного пасажира таксі гранату РГД-5 із висмикнутою чекою, якою він погрожував водієві, і тримав її в руці до приїзду вибухотехніків.

Як повідомляє прес-служба поліції, це сталося 23 лютого близько 16-ї години біля супермаркету на проспекті Миру міста Кривий Ріг.

Конфлікт між водієм таксі і пасажиром виник через вартість поїздки. Незадоволений клієнт дістав із кишені гранату і почав погрожувати нею водієві. Між ними виникла бійка, яку помітили перехожі. Один з них відібрав у зловмисника гранату, затиснув її у своїх руках і перемотав ізострічкою, щоб запобігти вибуху. Дочекавшись приїзду поліцейських, він передав боєприпас правоохоронцям.

Вони встановили, що чоловік погрожував бойовою ручною гранатою РГД-5. Вибухотехніки на місці знешкодили гранату, від'єднавши запал від корпусу.

36-річного зловмисника затримали і доправили в Саксаганське відділення поліції для з'ясування обставин події. Чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння і пояснити наявність у нього гранати не зміг.

Йому загрожує покарання за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Нагадаємо, що схожий випадок стався в Миколаєві в листопаді минулого року. Один з поліцейських вихопив із руки злочинця гранату і тримав, зафіксувавши скотчем, до приїзду вибухотехніків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram