ГоловнаСуспільствоЖиття

В інтернеті активізувалися вербувальники на платні "протести" в Києві, - ЗМІ

Людям пропонують 250 грн за день. 

Останніми днями в мережі інтернет значно зросла кількість пропозицій, спрямованих на платне залучення громадян до протестних заходів, які заплановано на 20-22 лютого в Києві, пише "Укрінформ".

Зокрема, в соціальній мережі "ВК" активно поширюються пости - практично однакові, в яких пропонують гроші (250 грн/день, 600 грн/добу) за участь в акціях протесту в центрі столиці.

Наприклад, оголошення від 19 лютого: "Масовка на завтра. Тільки хлопці і чоловіки віком 18-45 років. Оплата 40 грн/год. Бонуси за друзів..."

Також громадян запрошують на "мирний мітинг на підтримку малого бізнесу. 21 число (з 16 років). Стояти треба добу (намет, чай). Оплата - 600 грн".

"Потрібні люди на акцію 21.02.2017. Чоловіки, жінки віком 18-65 років. Акція проходить у центрі Києва. Зустрічаємося м. "Арсенальна" о 8:30. Оплата - 8:30 - 18:30 - 250 грн, доба - 600 грн. Чай, кава...".

"Масовка на 21 число, оплата 500 грн добу..."

Як видно з оголошень, також проводиться збір на акцію на Майдан Незалежності на 22 лютого: "Підробіток на 22.02. Від 16 до 70 років, хлопці і дівчата. Три години 70 грн, виплата відразу після роботи!!! Робота в першій половині дня (збір о 9:00 на Майдані Незалежності)..."

"Масовка 22 лютого!!! Потрібні люди! Місць багато! Збір о 8:40 на Майдані Незалежності. (Біля Двох Гусей). Працюємо три години. Оплата 90 грн".

Акаунти, які поширюють заклики до платної участі в протестних заходах:

"Вадим Вадимович"

"Робота для молоді"

"Робота в Києві (масовки, акції, промо, мітинги)";

"Робота і підробіток у Києві для студентів! Київ промоут";

"Кастинг Зйомка Робота Актори Моделі Масовка Фото";

"Робота Київ";

"Робота на радіо і ТБ. Кастинги Київ";

"Київ, зйомки, масовка, глядачі";

При цьому "Укрінформ" зазначає, що оголошення поширюють тільки в контрольованій російськими спецслужбами соціальній мережі "ВК".

Водночас експерти пов'язують масову появу таких оголошень у дні поминання пам'яті жертв розстрілів під час Революції Гідності з наміром розгойдати суспільно-політичну ситуацію в державі. Як зазначив у коментарі співробітник правоохоронних органів, який побажав залишитися неназваним, "з огляду на те, що число розміщень зазначених постів має хвилеподібний характер, тенденцію до зростання, чітко окреслену цільову аудиторію і відповідні для неї канали оповіщення, в діях осіб, які це здійснюють, можна констатувати наявність єдиного задуму і мети до розхитування суспільно-політичної ситуації в державі, організації масових заворушень та ін.".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram