ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одеській області викрили угруповання, яке "легалізувало" викрадені авто

Злочинці виготовляли підроблені документи і номерні знаки.

В Одеській області правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке займалося виготовленням і збутом підроблених документів для викрадених автомобілів.

Про це повідомляють на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Зловмисники виготовляли технічні паспорти, державні номерні знаки, а також змінювали ідентифікаційні номери складових частин. Учасники угруповання також займалися крадіжками інформації про зареєстровані в Україні транспортні засоби. Пізніше цю інформацію використовували для виготовлення підроблених свідоцтв про реєстрацію.

Фото: mvs.gov.ua

До складу угруповання входило кілька десятків людей. Діяла вона на території 11 регіонів - західних і центральних.

Кільком затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених чотирма статтями Кримінального кодексу. Зокрема, йдеться про незаконне заволодіння транспортними засобами (ст. 289), знищення, підробка або заміна номерів і агрегатів транспортного засобу (ст. 290), підробка документів, печаток штампів та бланків, їх збут та використання (ст. 358), а також несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку (ст. 361 Кримінального кодексу).

Фото: mvs.gov.ua

"Ми провели 62 обшуки в 11 областях, майже половині України - від Маріуполя до Волині, включаючи Одесу і Київ", - повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв.

Під час обшуків поліцейські виявили і вилучили 55 автомобілів-"двійників" з підробленими документами, бланки, номерні знаки, документи, ключі від викрадених автомобілів, обладнання для "перебивки" номерів агрегатів і вузлів, а також інші речові докази.

Фото: mvs.gov.ua

Для затримання зловмисників залучали бійців спецпідрозділу поліції КОРД.

Нагадаємо, в січні поліція затримала викрадачів дорогих авто, які повертали їх власникам за викуп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram