ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпрі завершили внутрішню експозицію першого в Україні Музею АТО

Головні герої виставки - воїни, медики, капелани, волонтери і кореспонденти.

У Дніпрі завершили внутрішню експозицію першого в Україні Музею АТО
Фото: adm.dp.gov.ua

У Дніпрі створили унікальний музей антитерористичної операції на Донбасі. Навесні відкрили його вуличну експозицію, зараз завершені роботи зі створення внутрішньої частини.

Про це повідомляється на сайті Дніпровської ОДА.

Головні герої виставки - воїни, медики, капелани, волонтери і кореспонденти. Про їхні героїчні долі розповідають унікальні експонати: особисті речі, фотографії, медалі, форма.

Нова експозиція займає 500 квадратних метрів у Діорамі історичного музею ім. Яворницького. Її розмістили в трьох залах. У першому - речі бійців АТО, волонтерів, медиків, капеланів, військових кореспондентів: боєприпаси, ордени, інструменти, дитячі малюнки та одяг.

Фото: adm.dp.gov.ua

У другому залі - фотографії загиблих героїв і їхні особисті речі: улюблені шахи, книга, листівка до матері, розбитий кулями телефон.

Фото: adm.dp.gov.ua

Третій зал - мультимедійний. Такого на території області ще не було. У залі транслюють дві стрічки. Кожна - не більш як півгодини. Це документальна розповідь про війну на сході України. Кіно транслюють відразу на чотири стіни кінозалу. Такий ефект і гучний звук переносять в епіцентр подій на сході і не залишають байдужим.

Фото: adm.dp.gov.ua

Нагадаємо, президент Петро Порошенко доручив закласти в держбюджет будівництво музеїв АТО і Небесної сотні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram