ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Через грип 37 київських шкіл пішли на карантин, 16 - частково

Найбільша кількість відсутніх - у Шевченківському, Солом'янському, Подільському та Оболонському районах.

Через грип 37 київських шкіл пішли на карантин, 16 - частково
Фото: zn.ua

Через погіршення епідемічної ситуації із захворюванням на грип і гострі респіраторні інфекції 37 шкіл Києва вирішили закрити на карантин, ще в 16 заняття призупинено частково.

Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"Минулого тижня кожному навчальному закладу дали право приймати рішення про призупинення навчально-виховного процесу за відсутності 20% дітей від загальної кількості учнів через захворювання на грип і респіраторні захворювання як на рівні школи, так і на рівні класу", - сказав Поворозник.

За його словами, найбільша кількість відсутніх - у Шевченківському, Солом'янському, Подільському та Оболонському районах.

"У загальноосвітніх закладах усіх районів заплановано провести перевірки відвідування навчального закладу і причини відсутності дітей. У разі відсутності більш ніж 20% учнів буде висловлено рекомендації про призупинення навчально-виховного процесу", - зазначив заступник голови КМДА.

Він також додав, що дошкільні навчальні заклади не закриватимуть.

"Окремо нагадаю про проведення елементарних санітарно-епідемічних заходів. Важливо забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря в приміщеннях, проводити регулярне провітрювання кімнат, не допускати до відвідування закладу осіб з ознаками інфекційного захворювання. Крім того, необхідно обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших заходів у закритих приміщеннях, уникати великого скупчення людей", - наголосив Поворозник.

Нагадаємо, епідемпоріг захворюваності на грип і ГРВІ перевищено в п'яти областях України та Києві. Раніше на карантин було закрито 10 столичних шкіл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram