ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Дніпропетровській області школи почали закривати на карантин

Епідемічний поріг перевищено на 2,5%.

У Дніпропетровській області школи почали закривати на карантин
Фото: zn.ua

У Дніпропетровській області школи почали закривати на карантин.

Про це повідомляє місцевий сайт gorod.dp.ua.

"Якщо в класі відсутні більш ніж 20% учнів, треба закривати клас, в окремих випадках приймається рішення щодо закриття школи. Рішення про закриття школи чи класу приймає керівник школи. Досвід показує, що ця система дуже ефективна, адже головний аспект поширення грипу та ГРВІ - школярі і студенти", - зазначив начальник ГУ Держпродспоживслужби області Андрій Кондратьєв.

У Дніпрі закриті деякі класи в школах №129 (17 класів), №51 (4 класи), №66, №19. А ось у Тернівці на карантин довелося повністю закрити дві школи (№1 і №4) і частково ще три (№5, №6, №7). У Новомосковському районі призупинено роботу шести шкіл, в Павлоградському - двох.

"На сьогодні епідемічний поріг перевищено на 2,5%. Говорити про епідемію поки не доводиться, але ситуація динамічно зростає. За останній тиждень із симптомами ГРВІ в лікувальні установи звернулися 19,5 тис. жителів області. Ті штами вірусів, з якими ми будемо контактувати в цьому році, не циркулювали останні кілька років, відповідно, грип буде переноситися доволі важко", - додав Кондратьєв.

Нагадаємо, захворюваність на грип і ГРВІ перевищила епідемпоріг у трьох областях - Дніпропетровській, Луганській і Харківській. Київ також наближається до епідемпорогу грипу, але підстав для карантину поки що немає.

Раніше, 28 листопада, на карантин закрили школи в Чернівцях

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram