ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

КМДА пообіцяла відкрити три медцентри і чотири відділення швидкої допомоги у 2017

На медицину в бюджеті міста передбачено майже 7,5 млрд гривень.

КМДА пообіцяла відкрити три медцентри і чотири відділення швидкої допомоги у 2017
Архив
Фото: news.pl.ua

У 2017 році в Києві планують відкрити три нові медичні центри і чотири відділення швидкої допомоги, повідомляють на сайті Київміськадміністрації.

"На утримання установ охорони здоров'я і надання медичних послуг у 2017 році передбачається 7 422 842,3 тис. грн. Ці кошти заплановано направити, зокрема, на створення і відкриття Міського центру скринінгу онкологічних захворювань і реабілітації пацієнтів, а також двох центрів серцево-судинної патології", - сказано в повідомленні.

Відкриття профільного міського центру скринінгу повинно знизити показник смертності від захворювань раку грудної залози та шийки матки. Центри серцево-судинної патології спрямовані на зниження смертності від інфарктів і інсультів.

Чотири відділення невідкладної допомоги будуть створені на базі Київської міської клінічної лікарні №12, клінічних лікарень №1, №2 та лікарні швидкої медичної допомоги.

Київська влада також має намір приділити увагу розвитку протитуберкульозних установ. Повинна продовжитися реконструкція Київської міської туберкульозної лікарні №2.

Крім того, наступного року заплановано взяти під медичний нагляд 12 тисяч киян, які живуть з ВІЛ/СНІД. Буде розширено доступ до антиретровірусної терапії на 5 000 курсів.

Поряд із цим на вулиці Волоській, 47 у Подільському районі повинні відкрити амбулаторію сімейної практики.

Нагадаємо, із січня в Подільському районі Києва стартує пілотний проект розвитку медустанов із застосуванням новітніх технологій. Зокрема, він передбачає електронні черги, вибір лікаря онлайн, миттєву видачу результатів аналізів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram