ГоловнаСуспільствоВійна

США не планують приєднуватися до "нормандського формату"

"Ми підтримуємо Україну іншими способами і дуже активні в цій підтримці".

США не планують приєднуватися до "нормандського формату"
Мари Йованович
Фото: 112.ua

Сполучені Штати Америки не планують приєднуватися до "нормандського формату" (Франція, Німеччина, Україна, Росія) переговорів з урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це сказала посол Марі Йованович в ефірі "Радіо Свобода".

"Не думаю, що зараз є плани про приєднання США до «нормандського формату». Але це не означає, що США не є активними в дипломатичному плані. Ми співпрацюємо з Україною, є консультації з Францією і Німеччиною. Періодично ми також проводимо зустрічі з росіянами, щоб побачити, чи є шляхи для конструктивного розвитку в цьому процесі. Така наша підтримка «нормандської четвірки»", - заявила вона.

На запитання, чому США не приєднуються до одного з форматів переговорів з питань Донбасу - ні до "нормандського", ні до "мінського", Йованович відповіла: "Я думаю, ми підтримуємо Україну іншими способами і дуже активні в цій підтримці. Ми перебуваємо на постійному контакті з українською владою, аналогічно - з нашими партнерами у Франції та Німеччині".

Нагадаємо, 19 жовтня в Берліні відбулася перша за рік зустріч лідерів "нормандської четвірки". На ній було прийнято рішення про розробку "дорожньої карти" щодо виконання пунктів Мінських угод. Якщо сторонам вдасться домовитися на рівні радників і голів МЗС, до кінця року відбудеться ще один саміт, де цю карту буде затверджено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram