ГоловнаСуспільствоЖиття

Безсмертний: реформа місцевого самоврядування в Україні сьогодні не має мети

Відбувається децентралізація заради децентралізації.

Безсмертний: реформа місцевого самоврядування в Україні сьогодні не має мети
Роман Бессмертный
Фото: Макс Левин

Реформа місцевого самоврядування сьогодні не має конкретної мети, вважає Роман Безсмертний, український політик, історик, громадський діяч і дипломат. Про це він сказав під час VI Національного Експертного Форуму, організованого Інститутом Горшеніна. LB.ua веде пряму трансляцію заходу.

"Багато хто сьогодні думає, що захоплення постмодернізмом, принципи джазу можна застосувати до системи управління державою. Це не так. Децентралізація не матиме результату, якщо не буде визначеної мети. Через моделювання геопросторового районування ми повинні прийти до комфортного життя людини", - сказав Безсмертний.

За його словами, зараз проводять "реформу заради реформи".

Роман Безсмертний наголосив на важливості децентралізації для реформ в інших сферах: "Ми вже чули пропозицію передати реформу охорони здоров'я Мінрегіонбуду. Думаю, ще почуємо пропозиції передати міністерству реформу медицини, реформу соцзабезпечення. Тому що дуже багато залежить від правильної просторової організації".

Він також поклав провину на більшовиків за руйнування правової моделі української держави, яка формувалася, і за знищення територіального устрою.

Нагадаємо, на LB.ua було опубліковано інтерв'ю з Романом Безсмертним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram