ГоловнаСуспільствоПодії

Біля комітетів Ради організували акцію проти законопроекту Гриніва

Касько і Шабунін принесли з собою котел з юшкою.

Фото: Тереза Лащук

Близько 20 осіб, серед яких колишній заступник генерального прокурора Віталій Касько і голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін, організували в понеділок акцію протесту біля будинку комітетів Верховної Ради.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Вони принесли з собою плакати "Депутати, ви уху їли?" і великий котел з юшкою.

Фото: Тереза Лащук

Учасники акції вимагали не ухвалювати законопроект, що його вніс голова фракції БПП Ігор Гринів, який дозволить не вказувати в електронній декларації подарунки і машини чиновників.

Також серед вимог учасників акції - не ухвалювати законопроект, який, на їхню думку, збільшить повноваження Генпрокуратури і зменшить повноваження Національного антикорупційне бюро.

"Гринів хоче продовжувати обманювати людей і вбити НАБУ. Низка європейських країн не хочуть давати Україні безвізовий режим. Зрив е-декларування - чудова причина його не надати. АП ризикує нашим безвізом. Усі справи Луценка закінчуються фейлом, він повинен закінчувати піар, а натомість хоче більше повноважень. Ми вважаємо, що влада "уху їла" і тому прийшли сюди", - заявив Шабунін.

Нагадаємо, 29 вересня лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Гринів зареєстрував законопроект №5192, яким пропонується закрити частину інформації в деклараціях чиновників. Згідно з ним, дані про автомобілі, подарунки і готівкові кошти не публікуватимуть у відкритому доступі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram