ГоловнаСуспільствоВійна

Тука повідомив про затримання військовими контрабандистів, яких кришує СБУ (оновлення)

У перестрілці один солдат отримав поранення.

Тука повідомив про затримання військовими контрабандистів, яких кришує СБУ (оновлення)
Георгий Тука
Фото: 24tv.ua

Військовослужбовці 30-ї механізованої бригади ЗСУ затримали в селі Гранітне Донецької області групу контрабандистів, заявив заступник міністра з окупованих територій і справ переселенців Георгій Тука. За його даними, контрабанду контролювала СБУ.

"Наші хлопці з 30-ки в Гранітному накрили контрабас, була перестрілка, у наших 1-300 [один поранений]. Кришують СБшники - справу взяли під свій контроль і нікого не допускають, хочуть всіляко зам'яти! Наші всю банду закрили в підвалі і нікого не підпускають, сказали - без преси не передадуть нікому! Потрібні журналісти і максимум розголосу!"- написав Тука в фейсбуці.

В ефірі телеканалу "112 Украина" Георгій Тука розповів подробиці події.

"Що містив вантаж, який намагалися перевантажити, я не знаю, у мене сьогодні робочий день і не було можливості з'ясовувати ці деталі. Є така практика, коли фурами вантаж підвозять в заздалегідь визначені місця, там його перевантажують на "газельки", на "буси", на "пиріжки" різного роду і потім перевозять на іншу сторону. Ось саме в це місце, де була база з перевезення, під'їхали наші військовослужбовці 30-ї окремої бригади і затримали, якщо я не помиляюся, вісім чоловік. Під час затримання контрабандисти відкрили вогонь, один з хлопців поранений.

Наскільки мені відомо, куля потрапила в щелепу, стан середньої тяжкості, сподіваємося, що все буде нормально. Після того як їх затримали, прибули співробітники СБУ, і була зроблена спроба вирішити питання "по-доброму". На що командир підрозділу 30-ї бригади відповів, що тільки в присутності преси він видасть цю гидоту. Я знаю, що вже кілька своїх каналів представників туди направили, там десь був Юра Бутусов. Цього разу просто так зам'яти не вдасться", - розповів він.

Нагадаємо, у вересні в невеликому селищі Новолуганське за декілька кілометрів від Горлівки виявили перевалочний пункт великого контрабандного каналу постачання товарів у "ДНР" та "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram