ГоловнаСуспільствоЖиття

Сервіс Taxify почав роботу в Києві

Тариф - 25 грн за подачу авто плюс 4,5 грн за км плюс 0,4 грн за хвилину поїздки. 

Сервіс Taxify почав роботу в Києві

Європейський сервіс замовлення таксі Taxify 23 вересня виходить на український ринок і починає роботу в Києві.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-реліз компанії, за два останніх місяці Taxify набрав 200 водіїв-партнерів для роботи в столиці. Вони пройшли спеціальне навчання.

"Taxify успішно працює вже в 20 країнах світу. Упевнений, що це можливо і в Україні, оскільки ми зібрали команду професіоналів, що прекрасно відчувають особливості ринку. Ми бачимо в Україні величезний потенціал, у першу чергу, за рахунок популяризації спільних поїздок на приватних авто (ridesharing) у майбутньому, оскільки європейські стандарти тільки починають з'являтися в усіх сферах послуг, у тому числі і на ринку таксі", - зазначив засновник і керівник Taxify Маркус Віллінг.

Інвестор сервісу Тиніс Пальтс називає ключовою метою Taxify в Україні надання клієнтам вибору. "Користувачі в Києві вже звикли замовляти таксі у приватних водіїв за допомогою мобільних додатків. Ми ж складемо конкуренцію існуючим засобам для поїздки по місту", - зазначив він.

Пальтс також повідомив про план Taxify запустити послугу в інших українських містах, проте не конкретизував їх.

За словами керівника регіонального офісу Taxify в Києві Льва Шепотько, оплачувати послугу можна буде готівковим розрахунком або банківською карткою.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії, вартість поїздки становить: 25 грн - подача автомобіля, плюс 4,5 грн за км, плюс 0,4 грн за хвилину поїздки. Комісія з водія становить 15%. Також передбачені бонуси для водіїв.

Компанія Taxify заснована в Естонії в 2013 році. За три роки існування запустилася в 20 містах 13 країн. З Taxify співпрацює понад 12 тис. таксі й приватних водіїв.

Мобільний додаток Taxify доступний для телефонів на Android і iOS. Користувачі можуть вибрати автомобіль, грунтуючись на часі прибуття, ціні та рівні обслуговування. Після запиту користувачі можуть бачити час прибуття автомобіля на карті в режимі реального часу і оплатити поїздку за допомогою програми.

Нагадаємо, 29 червня 2016 року словацький сервіс замовлення таксі Hopin вийшов на український ринок, почавши роботу в Києві, а до кінця поточного - початку наступного року розглядає Львів і Одесу, надалі - Дніпро і Харків. Мінімальне замовлення становить 40 грн, вартість проїзду 1 км - 6 грн. До кінця поточного року компанія має намір вийти в Києві на кількість водіїв у 2 тис. та на 500 тис. замовлень на місяць. Оплачувати проїзд у такому таксі також можна готівкою або банківською картою через додаток.

Крім цього, відомий сервіс таксі Uber 30 червня також почав роботу в Україні з приходом до Києва. Вартість подачі машини пасажиру - 25 грн, тариф за проїзд 1 км - 4,5 грн.  При цьому враховується вартість хвилин проїзду - 0,4 грн/хв.  Мінімальна вартість поїздки - 40 грн.  Оплата за проїзд у таксі Uber здійснюється тільки за безготівковим розрахунком.

Uber 22 вересня запустив у Києві новий сервіс UberSelect для бажаючих пересуватися по місту на автомобілях підвищеної комфортності. Вартість поїздки в Києві становить: 35 грн за подачу плюс 5,5 грн грн/км, плюс 0,5 грн за хвилину поїздки. Вартість мінімальної поїздки по Києву - 55 грн. Вартість поїздки до аеропорту "Бориспіль" з Лівого берега - 230 грн, з Правого - 330 грн.

Серед автомобілів на UberSelect для користувачів у Києві будуть доступні, зокрема, Toyota Camry, Hyundai Sonata, Volkswagen Passat, Mazda 6, Skoda Superb, Honda CR-V та інші авто аналогічного класу.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram