ГоловнаЕкономікаБізнес

Ліцензія для роботи в таксі подешевшає в 10 разів

Мінінфраструктури хоче вивести ринок із тіні. 

Ліцензія для роботи в таксі подешевшає в 10 разів
Фото: uklon.com.ua

Мінінфраструктури готує законопроект про спрощення доступу на ринок таксі. Крім того, передбачається зменшення розміру плати за ліцензію для роботи в таксі в 10 разів до 150 гривень.

Про це у фейсбуці написав заступник міністра інфраструктури Дмитро Роменський.

"Справді, є проблема: величезна частина всіх перевезень таксі перебуває в тіні, нові робочі місця не створюються, не сплачуються податки і не завжди якість таких послуг і безпека пасажирів на належному рівні. Суть і ідеологія законодавчих ініціатив Мінінфраструктури: максимально спростити доступ нових учасників на ринок перевезень таксі, вдесятеро зменшити розмір плати за ліцензію (плата буде - 150 гривень)"- зазначив він.

За словами Роменського, передбачається легалізувати тих людей, які працюють у тіні за договором з інформаційно-диспетчерськими службами, зокрема й через мобільні додатки.

 

У міністерстві вважають, що особи, які заробляють, підвозячи пасажирів на своєму авто, повинні платити лише податок з отриманого доходу або єдиний податок за простою і зручною процедурою.

Водночас, поряд зі спрощенням і дерегуляцією, планується посилити контроль і санкції за порушення вимог законодавства в цій сфері.

У міністерстві переконані, що такі ініціативи забезпечать вихід цього ринку з тіні, допоможуть легалізувати його, збільшать надходження до бюджету і створять прості і зручні механізми для легальної роботи на цьому ринку.

Нагадаємо, раніше в Мінінфраструктури заявляли, що в Україні легально працюють менш як 10% таксі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram