ГоловнаСуспільствоЖиття

Сервіс виклику таксі Uber починає роботу в Києві

Сервіс працюватиме тільки з водіями, які мають ліцензію на перевезення і довідку про несудимість.

Сервіс виклику таксі Uber починає роботу в Києві
Фото: wealthdaily.com

Популярний світовий сервіс замовлення таксі Uber сьогодні, 30 червня, починає роботу в столиці України.

Про це повідомляє AIN.UA.

В Україні Uber буде працювати тільки з водіями, які мають ліцензію на перевезення і довідку про несудимість. Якщо таксист хоче працювати з компанією безпосередньо, то йому необхідно оформитися як ФОП (фізична особа-підприємець). Як альтернатива - водії можуть працювати через посередника, який буде стягувати за свої послуги комісію. Конкретну суму комісії поки що не визначено, але, як правило, офіційні партнери Uber залишають собі приблизно 15% від заробітку водія.

Клієнтові потрібно лише вказати маршрут, яким йому необхідно проїхати - і він може онлайново спостерігати за пересуванням машини, яка виїхала за ним. Замовлення отримує найближчий до місця виклику водій. Щоб прийняти замовлення, шофер має 10-12 секунд, інакше заявка клієнта буде передана іншому.

Тарифи в Uber формуються так: базова ставка (плата за подачу) + тариф за кілометр + тариф за хвилини.

У Києві запускається найбільш масовий сервіс - UberX. У ньому можуть працювати чотири-автомобілі класу В і вище, випущені не раніше за 2008 рік. У перші 30 днів водії зможуть їздити без довідки про несудимість (робиться до 21 дня) і ліцензії на перевезення. Якщо ці документи не будуть надані протягом 30 днів, то акаунт водія заблокують.

Нагадаємо, Uber - це сервіс автомобільних перевезень на вимогу, що дозволяє зробити заявку на послуги приватного водія за допомогою програми на смартфоні. Вартість поїздки стягується з картки, прив'язаною до акаунту на сайті Uber, тому платити водієві або залишати йому чайові не потрібно. Таксист отримує гроші від власників сервісу.

Проти Uber активно протестують "традиційні" таксисти по всьому світу, оскільки онлайн-сервіс пропонує нижчі ціни на проїзд і позбавляє їх замовлень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram