ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова Нацради з ТБ запропонував "Інтеру" змінити програмну концепцію

"Якщо не схаменетеся, завтра вас застрелять і ніхто нічого не зробить".

Голова Нацради з ТБ запропонував "Інтеру" змінити програмну концепцію
Юрий Артеменко

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко запропонував керівництву "Інтера" визнати той факт, що причиною підпалу телеканалу стала його редакційна політика і концепція.

Про це він заявив під час засідання парламентського комітету з питань свободи слова, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Пане Олександре (Пилипець, - ред.), Ви повинні визнати, що причиною всього цього стала саме ваша програмна концепція. Я згадую події 1 січня, два роки тому, коли було зафіксовано випадок з піснями. Ми винесли попередження, розуміючи, що в суді програємо, але ми пішли з вами на мирову угоду, щоб ви прописали, що будете дотримуватися чесності та об'єктивності. Я свою позицію не як голова Нацради висловлюю, а як громадянин..." - сказав Артеменко.

Він також навів як приклад скандал з телеканалом "Україна", який транслював серіал "Не зарікайся", в одній із серій якого ЗСУ і владу називають "украми" і "купкою фашистів".

"Ми говорили: хлопці, в цьому світі, коли гинуть матері, будьте уважні. "Україну" залили кров'ю, вас ("Інтер", - ред.) - підпалили ... Якщо не схаменетеся, завтра вас застрелять і ніхто нічого не зробить", - заявив Артеменко.

"На тлі того, що відбувається, вже ті штрафи, з якими ми боролися, - такий дитячий садок... Що далі, то буде страшніше. Давайте шукати механізми. А підпал "Інтера" ми засуджуємо", - додав він.

Нагадаємо, 4 вересня близько 20 осіб увірвалися в будівлю "Інтера" на вулиці Щусєва, де розташована редакція програми "Подробиці", і підпалили її. 5 вересня біля центрального офісу телеканалу на Дмитрівській вулиці почався безстроковий мітинг. Щоб уникнути провокацій будівлю обнесли металевим парканом.

"Інтер" і раніше зазнавав нападів. Цього року таке було двічі - 2 червня і 25 лютого. Тоді події відбувалися біля центрального офісу "Інтера", розташованого недалеко від цирку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram