ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві прибрали пам'ятник Зої Космодем'янській

"Невідомі розмалювали пам'ятник і повалили його на землю".

У Києві прибрали пам'ятник Зої Космодем'янській

У Києві на вихідних прибрали зі звичного місця пам'ятник Зої Космодем'янській. Це сталося після того, як невідомі особи розмалювали його і повалили на землю, пише газета "Сегодня".

"Його не знесли. Я б сказав, що він постраждав від рук вандалів. Його зараз відвезли на відновлення. Будемо відновлювати. Невідомі розмалювали пам'ятник і повалили його на землю... Сам він цілий. Ми його відновимо і повернемо місту. Чи будемо повертати на колишнє місце – вирішуємо. Оскільки бачимо, що є агресивно налаштовані проти нього люди. Можливо, є сенс перенести його в музей тоталітаризму, який буде відкрито у Києві. Питання відкрите. Будемо робити все, щоб зберегти цей пам'ятник", - розповів голова Шевченківської РДА Олег Гаряга.

Пам'ятник Космодем'янській стояв у сквері на перетині вулиць Олеся Гончара та Богдана Хмельницького.

В часи, коли мером був Леонід Черновецький, сквер намагалися забудувати. "Я тоді був секретарем Шевченківської райради, і ми боролися, щоб на місці скверу не побудували каплицю. Зараз я б не пов'язував зникнення пам'ятника зі спробою повернутися до питання спорудження каплиці. Хоча в наш час все можливо", - заявив Гаряга.

Пам'ятник Космодем'янській не підлягає демонтажу, оскільки прописаний у винятках закону про декомунізацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram