ГоловнаСуспільствоПодії

ГПУ оголосила підозру чотирьом колишнім міліціонерам у справі Майдану

Силовики притягнули до кримінальної відповідальності 11 невинних "майданівців".

ГПУ оголосила підозру чотирьом колишнім міліціонерам у справі Майдану
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура оголосила підозру чотирьом колишнім міліціонерам за незаконне затримання і притягнення до кримінальної відповідальності 11 невинних учасників мирних акцій протесту 18 лютого 2014 року.

Серед них - колишній перший заступник начальника Дніпровського райуправління міліції Києва, заступник начальника слідчого відділу і двоє слідчих, повідомляє прес-служба ГПУ.

Слідчому судді внесено клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і домашнього арешту, а також відсторонення їх від нинішніх посад.

Досудове розслідування триває, збирають докази для притягнення до кримінальної відповідальності інших працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів за вчинення аналогічних кримінальних правопорушень під час Майдану.

Нагадаємо, 18 лютого 2014 року відбулася кривава сутичка в урядовому кварталі. Увечері того ж дня силовики почали штурм Майдану, який призвів до подальших подій на Інститутській і падіння режиму Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram