ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 49 разів обстріляли сили АТО на Донбасі

Найбільше обстрілів - на Донецькому напрямку.

Бойовики 49 разів обстріляли сили АТО на Донбасі

За минулу добу бойовики 49 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

27 випадків порушення режиму тиші зафіксовано на Донецькому напрямку. Тут терористи випустили вісім снарядів з важкої артилерії по Красному Пахарю і Зайцевому. По позиціях в Авдіївці, Майорську, Зайцевому і Луганському бойовики вели вогонь з мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів, з 82- і 120-міліметрових мінометів били по Пісках і Шахті Бутівка.

"По Світлодарську противник випустив близько 40 снарядів калібру 152 мм і 70 мін калібру 120 мм. Поблизу Луганського і Зайцевого задіяв бойові машини піхоти", - зазначають у штабі.

У Мар\'їнці в результаті обстрілу пошкоджено 4 житлові будинки і школу

На Маріупольському напрямку зафіксовано 17 обстрілів. По укріпленнях у Мар'їнці, Водяному і Широкиному били з мінометів калібру 120 мм і 80 мм, гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру. У Гнутовому і Новотроїцькому збройні провокації продовжилися з використанням гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу Старогнатівки і Широкиного бойовики застосували БМП. По укріпленнях у Березовому ближче до півночі задіяли важку артилерію 122-міліметрового калібру. У Гнутовому двічі помітили снайпера.

На Луганському напрямку ворог обстріляв українських бійців із гранатометів в Жовтому і Золотому, в Станиці Луганській відкривав вогонь з 82-міліметрових мінометів, у Попасній застосував стрілецьку зброю.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 73 рази відкривали вогонь по силах АТО. У ніч на 18 серпня на Донбасі було зафіксовано рекордне число обстрілів. При цьому великокаліберна артилерія проросійських бойовиків почала стріляти далеко за лінію зіткнення. У зв'язку із загостренням ситуації в зоні АТО президент Петро Порошенко заявив про можливість введення воєнного стану та мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram