ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі зафіксовано 73 обстріли

Ситуація в зоні АТО складна, але контрольована.

За добу на Донбасі зафіксовано 73 обстріли
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається неспокійною, але контрольованою. За минулу добу бойовики 73 рази застосовували зброю проти українських військових.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Найбільше обстрілів (38) було зафіксовано на Донецькому напрямку. Заборонену Мінськими домовленостями артилерію 152-міліметрового калібру терористи застосували, обстрілюючи позиції ЗСУ в Троїцькому і Семигір'ї, під обстріли 122-міліметрового калібру потрапили Луганське і Ленінське.

На ділянці Торецьке - Авдіївка протягом доби бойовики били з мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У Новоселівці, Новгородському, Верхньоторецькому і Луганському терористи застосували БМП, біля Троїцького - танк.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 23 випадки відкриття вогню. Ще до світанку окупаційні війська з гаубичної артилерії 122-міліметрового калібру обстріляли опорні пункти сил АТО в Мирному. Мар'їнка, Павлопіль і Красногорівка потрапили під вогонь мінометів і гранатометів. По позиціях у Новотроїцькому та Широкиному противник бив із гранатометів і кулеметів великого калібру. Поблизу Широкиного, Мар'їнки і Талаківки ворог задіяв бронетехніку. Крім того, військові відбили атаку диверсантів бойовиків у районі Богданівки. Поблизу Новотроїцького активізувався снайпер терористів.

На Луганському напрямку артилерійським вогнем 122-міліметрового калібру противник накривав Новозванівку і Калинове-Попасну. По позиціях у Золотому ворожий вогонь відкривали зі 120-міліметрових мінометів і автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Новоолександрівки, Новотроїцького, Попасної, Кримського та Золотого ворог відкривав переважно гранатометний вогонь. У Станиці Луганській збройні провокації тривали із застосуванням гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру, а в Новозванівці - стрілецької зброї.

Також активізувалася повітряна розвідка бойовиків - за добу було зафіксовано сім прольотів БПЛА над позиціями українських військових.

Нагадаємо, в ніч на 18 серпня на Донбасі було зафіксовано рекордне число обстрілів. При цьому великокаліберна артилерія проросійських бойовиків почала стріляти далеко за лінію зіткнення. У зв'язку із загостренням ситуації в зоні АТО президент Петро Порошенко заявив про можливість введення воєнного стану та мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram