ГоловнаСуспільствоВійна

Прокуратура завершила розслідування вбивства адвоката російських ГРУ-шників

Прокуратура вважає, що Юрія Грабовського вбили з метою пограбування.

Прокуратура завершила розслідування вбивства адвоката російських ГРУ-шників
Юрий Грабовский

Військова прокуратура завершила розслідування вбивства адвоката Юрія Грабовського.

Про це повідомляє адвокатське об'єднання "Адвокат Черезов і партнери", що представляє інтереси сестри вбитого.

"Досудове слідство у справі про вбивство адвоката Грабовського Ю.Л. завершено. Про це сьогодні (17 серпня) представник потерпілої Грабовської О.Л. захисника Черезова І.Ю. було повідомлено у військовій прокуратурі, яка проводила досудове слідство у цій справі", - йдеться в повідомленні.

Найближчим часом буде проводитися ознайомлення з матеріалами справи, що складається з 15 томів.

У справі є двоє підозрюваних у скоєнні двох навмисних убивств. Прокуратура вважає, що підсудні вбили адвоката з метою пограбування.

Адвокати прогнозують, що справу передадуть до суду не раніше початку вересня поточного року.

Раніше прокуратура заявляла, що підозрювані у вбивстві адвоката примушували його відмовитися від захисту російського військовослужбовця Олександра Александрова, затриманого в Луганській області.

Нагадаємо, 9 березня Грабовський не з'явився на судове засідання у справі Александрова. 5 березня він поїхав в Одесу і зупинився в готелі "Аркадія", звідки повинен був виїхати 7 березня, але так і не забрав із готелю своїх речей. Пізніше на сторінці Грабовського в Фейсбуці з'явилося повідомлення, що він перебуває в Єгипті. Також зазначалося, що це був "вимушений крок", тому що в Україні для нього нібито існувала загроза.

Як з'ясувалося, Грабовського викрали в Одесі. Людина, причетна до його викрадення, виїхала до Єгипту і від імені адвоката завантажувала фото і робила записи від його імені в соцмережі.

25 березня тіло адвоката знайшли в покинутому колишньому колгоспному саду за 27 км від Жашкова на Черкащині. Місце поховання вказав один із двох затриманих за підозрою в його викраденні. Прокуратура самостійно провела упізнання тіла Грабовського без участі його рідних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram