ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 21 обстріл з опівночі

Окупанти застосовували 122-мм гармати.

Штаб АТО нарахував 21 обстріл з опівночі

З опівночі п'ятниці російські окупанти 21 раз застосували зброю проти сил АТО.

Як повідомляє штаб АТО, більш ніж половина ворожих обстрілів припала на Донецький напрямок. Поблизу населеного пункту Красний Пахар ворог після дев'ятої ранку випустив по військових сім снарядів із заборонених Мінськими угодами 122-мм гармат. О 15:00 один снаряд того ж калібру розірвався в Зайцевому. По позиціях у Майорську, Зайцевому та Луганському супротивник вів мінометний, гранатометний і кулеметний вогонь. По Пісках застосували міномети 82-мм калібру, а по Авдіївці відкривали вогонь із великокаліберних кулеметів. Поблизу Луганського ворог застосував бойову машину піхоти.

На Маріупольському напрямку поблизу Старогнатівки ворог також задіяв БМП. По укріпленнях у Мар'їнці відкривали мінометний, а в Широкиному - гранатометний вогонь. У Водяному провокації тривали із застосуванням стрілецької зброї.

На Луганському напрямку супротивник порушував режим припинення вогню в Станиці Луганській, де стріляв по опорних пунктах сил АТО з 82-мм мінометів, у Жовтому, де застосував гранатомети, і в Попасній, де використовув стрілецьку зброю.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі загинули двоє українських військових, вісім бійців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram