ГоловнаСуспільствоОсвіта

Випускники київських шкіл краще за інших упоралися зі ЗНО, - голова Центру оцінювання якості освіти

Абсолютний результат з усіх предметів не зміг показати ніхто.

Випускники київських шкіл краще за інших упоралися зі ЗНО, - голова Центру оцінювання якості освіти
Фото: 112.ua

Кількість випускників, які отримали цього року найвищу оцінку 200 балів у рамках ЗНО, скоротилася порівняно з минулим роком. Про це на прес-конференції в Києві повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій. Немає цього року й абсолютного результату з усіх чотирьох предметів - лише сім осіб отримали 200 балів з двох дисциплін.

За словами Карандія, найкраще з незалежним оцінюванням упоралися випускники київських шкіл і області, хоча Львівська область випередила столицю за результатами тестування з хімії.

"Високі бали тестування показали міські навчальні заклади на противагу сільським (30 проти 10%). У Львівській області ж різниця між результатами знань міських і сільських випускників одна з найменших. Досягли абсолютного результату у 200 балів цього року менше, ніж минулого. Немає і повних "двохсотбальників", з усіх предметів: тільки 7 учасників тестування отримали максимальний бал з двох предметів", - заявив Вадим Карандій.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти так само повідомив про те, що кількість охочих пройти тестування з англійської мови 2016 року зросла щонайменше на 10%, тестування ж із фізики, навпаки, пройшло менше учасників.

Щодо результатів ЗНО залежно від навчальних закладів - то найкраще склали іспити учні гімназій, ліцеїв, колегіумів і спеціалізованих шкіл.

Карандій припустив, що високі бали можуть бути зумовлені конкурсною основою зарахування учнів зазначених закладів або ж безпосередньо організацією навчального процесу.

З регіональними результатами ЗНО можна ознайомитися на сайті УЦОЯО.

Нагадаємо, як повідомляли раніше, Генеральна прокуратура 27 липня передала в суд обвинувальний акт проти колишнього директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігоря Лікарчука, двох його заступників та ще чотирьох осіб за підозрою в підробці результатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram