ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія відновила роботу всіх КПВВ на кордоні Криму з Херсонською областю

Офіційних причин закриття пунктів пропуску так і не було названо.

Росія відновила роботу всіх КПВВ на кордоні Криму з Херсонською областю
Фото: investigator.org.ua

Російські прикордонники повністю відновили пропускні операції навпроти контрольних пунктів в'їзду-виїзду "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка" на кордоні Криму з Херсонською областю, повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян у фейсбуці.

Станом на 8:00 в контрольному пункті в'їзду-виїзду "Чонгар" на виїзд з материкової частини України було близько 70 автомобілів, а на в'їзд - 40 автомобілів. На КПВВ "Чаплинка" і "Каланчак" очікують оформлення 40 і 10 транспортних засобів.

Слободян зазначає, що через дії окупантів більшість людей, які виїжджали з півострова, понад добу не могли перетнути адміністративний кордон.

"Багатьом з них ставало погано, і спостерігалося погіршення їхнього стану здоров'я. Кожному з них після прибуття в контрольні пункти українські прикордонники надавали необхідну медичну допомогу. Таких випадків було щонайменше сім. Людям, переважно похилого віку, ставало погано, дехто непритомнів", - додав Слободян.

Поблизу адмінкордону залишається висока активність Збройних сил РФ. Прикордонники спостерігали чотири польоти вертольотів Мі-8 і неодноразово фіксували пересування військової техніки поблизу російських позицій.

Нагадаємо, з ранку неділі Росія заблокувала рух через всі три пункти пропуску між півостровом і Херсонською областю. Близько 11-ї години росіяни почали пропускати людей через пункт пропуску "Чонгар", тоді як пункти "Чаплинка" і "Каланчак" залишалися закритими аж до 14:30. Але і тоді вони почали діяти тільки для тих, хто хотів в'їхати в Крим, а на виїзд не працювали. Приблизно опівночі росіяни знову закрили весь рух через "Каланчак". Таким чином у понеділок, 8 серпня, пункт пропуску "Чонгар" працював і на в'їзд у Крим, і на виїзд, пункт "Чаплинка" - тільки на в'їзд, а "Каланчак" не працював узагалі. Вранці у вівторок Росія знову закрила всі пункти пропуску, але пізніше відкрила "Чонгар" і "Чаплинку" (останню - тільки на в'їзд).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram