ГоловнаСуспільствоЖиття

Доповідь України про боротьбу з расовою дискримінацією заслухають в ООН

Серед основних питань - захист внутрішніх переселенців, а також заходи для захисту біженців від примусового повернення

Доповідь України про боротьбу з расовою дискримінацією заслухають в ООН
Фото: twitter.com/PavloKlimkin

Комітет Організації Об'єднаних Націй у справах ліквідації расової дискримінації має намір розглянути ситуацію в Україні 11-12 серпня.

Про це повідомляє прес-служба управління верховного комісара ООН з прав людини.

"Доповідь України про боротьбу з расовою дискримінацією буде заслухано Комітетом з ліквідації усіх форм расової дискримінації 11 і 12 серпня", - йдеться в повідомленні.

Крім того, ймовірними питаннями для обговорення будуть заходи, що вживаються у боротьбі з насильством на расовому ґрунті, та акти, що здійснюються екстремістськими організаціями; заходи для запобігання расистських висловлювань і пропаганди, особливо стосовно меншин, у засобах масової інформації та в Інтернеті; заходи для захисту внутрішньо переміщених осіб, а також заходи для захисту біженців від примусового повернення.

26 серпня Комітет проведе прес-конференцію, на якій обговорять висновки щодо України та інших країн: Греції, Великобританії, Парагваю, Лівану, Південної Африки, Шрі-Ланки та Пакистану.

Відзначається, що Україна є однією зі 177 держав, які ратифікували Міжнародну конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, і тому регулярно аналізується комітетом ООН, який складається з 18 міжнародних незалежних експертів.

Нагадаємо, на початку липня Парламентська асамблея Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) ухвалила резолюцію про порушення прав людини і основних свобод в анексованому Росією Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram