ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко доручив до кінця року облаштувати гуртожитки для військових моряків в Одесі

Близько 600 військовослужбовців у цей час живуть на кораблях.

Порошенко доручив до кінця року облаштувати гуртожитки для військових моряків в Одесі
Фото: Wikipedia

Президент Петро Порошенко пообіцяв, що до кінця року в Одесі облаштують два гуртожитки для військових моряків, які живуть зараз на кораблях.

Про це він заявив на брифінгу в Одесі, повідомляє УНІАН.

Президент наголосив, що "є кілька пріоритетних завдань", перше з яких - забезпечити житлом військовослужбовців", особливо тих, хто залишився вірним присязі і вийшов з окупованого Криму. Зокрема, планують дві великі будівлі переобладнати на гуртожитки.

"Найближчим часом, я думаю, що це рішення буде проведено через Кабінет Міністрів і біля порту будуть переобладнані два будинки, які зараз належать Мінфрастуктури, аби в найкоротші терміни облаштувати там гуртожитки. Міністр оборони отримав від мене відповідний наказ. Гроші на модернізацію будівель знайдені ... І я ставлю завдання, щоб до кінця року цей комплекс робіт було завершено", - заявив Порошенко.

За його словами, на сьогодні майже 600 військовослужбовців живуть на кораблях.

"Житло в зазначених гуртожитках повинні отримати більшість таких моряків", - зауважив Порошенко.

Крім того, за словами президента, в рамках програми забезпечення житлом українські військовослужбовці зможуть придбати якісне житло з великою розстрочкою.

"І це буде не тільки за рахунок держави, а й система кредитування, де значна частина військовослужбовців матиме доступ до якісного житла з дуже великою розстрочкою. Зі списанням частини кредиту за вислугу років. І думаю, що це буде той шлях, який ми повинні впровадити", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, після окупації Криму Росією Україна втратила 70% корабельного складу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram