ГоловнаСуспільствоЖиття

Нардеп Петренко пригрозив виходом з фракції БПП, якщо вина Краснова не буде доведена

Жодного доказу сьогодні не було

Нардеп Петренко пригрозив виходом з фракції БПП, якщо вина Краснова не буде доведена
Олег Петренко

Народний депутат України, член фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Олег Петренко обіцяє залишити лави фракції, якщо не будуть представлені докази провини голови громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова.

Про це Петренко заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Мене тут представили як депутата від БПП. Я завтра напишу заяву про вихід з фракції. Коли мого побратима і підлеглого катують у застінках СБУ, мені комфортно працювати в провладній фракції і говорити в ефірі телеканалів про критичне ставлення до дій СБУ? Це когнітивний дисонанс", - сказав нардеп.

Він зазначив, що написану ним завтра заяву зачитають, як мінімум, через два тижні, на найближчому сесійному тижні Верховної Ради.

"Якщо за цей час мені нададуть неспростовні докази його провини в тих звинуваченнях (жодного доказу сьогодні не було), я готовий відкликати заяву, підтверджуючи цим, що ніякої політики в цьому немає", - наголосив Петренко.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала голову громадянського корпусу "Азов-Крим", бійця батальйону ОУН, учасника блокади Криму і ЦК "Азов" Станіслава Краснова.

За словами матері подруги Краснова, Станіслава разом з її дочкою Оксаною Шелест (дівчина, якій інкримінували замах на життя депутата, а саме кидок сніжкою в Горіну) заарештували в ніч на 28 лютого. Попередньо голову батальйону "Азов-Крим" звинувачують у незаконному зберіганні зброї.

За інформацією прокуратури, 15 лютого в Києві пройшли обшуки за місцем проживання членів незаконного збройного формування, що діяло під прикриттям батальйону "Крим". Під час обшуків було вилучено вісім пістолетів, 12 пістолетів-кулеметів, шість автоматів, дробовики, травматичні пістолети, 8 гранат із запалами, наркотики і боєприпаси.

Своєю чергою, в батальйоні заявили, що в квітні минулого року, згідно з наказом Генштабу про розформування добровольчих батальйонів, бійці здали всю зброю і вийшли із зони АТО. Також зазначається, що з літа минулого року неодноразово велися переговори щодо легалізації батальйону в складі ЗСУ, але вони не принесли результатів.

Раніше сьогодні Служба безпеки України повідомила, що голова громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов був затриманий після закладення в схрон 42 кілограмів вибухівки.

Адвокат Краснова Андрій Мамалига 29 лютого заявив, що голова громадянського корпусу полку "Азов-Крим" перебуває в украй важкому стані, зі слідами побоїв і тортур. Із СІЗО СБУ Краснова вивезли для надання йому медичної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram