ГоловнаСуспільствоЖиття

Краснова вивезли зі СІЗО СБУ в медустанову, - адвокат

За словами адвоката, голова громадянського корпусу полку "Азов-Крим" перебуває в украй важкому стані

Краснова вивезли зі СІЗО СБУ в медустанову, - адвокат

Голову цивільного корпусу полку "Азов-Крим" Станіслава Краснова, якого затримала Служба безпеки України, вивезли зі СІЗО СБУ для надання йому медичної допомоги.

Про це заявив адвокат Краснова Андрій Мамалига в ефірі Hromadske.tv.

За словами адвоката, Краснов перебуває в украй важкому стані.

"Я був вражений поганим станом, в якому перебуває Станіслав, це сліди побоїв, катувань", - сказав адвокат.

Представники омбудсмена фотографували його й оглядали, щоб засвідчити факт побоїв, зазначив Мамалига.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала голову громадянського корпусу "Азов-Крим", бійця батальйону ОУН, учасника блокади Криму і ЦК "Азов" Станіслава Краснова.

За словами матері подруги Краснова, Станіслава разом з її дочкою Оксаною Шелест (дівчина, якій інкримінували замах на життя депутата, а саме кидок сніжкою в Горіну) заарештували в ніч на 28 лютого. Попередньо голову батальйону "Азов-Крим" звинувачують у незаконному зберіганні зброї.

За інформацією прокуратури, 15 лютого в Києві пройшли обшуки за місцем проживання членів незаконного збройного формування, що діяло під прикриттям батальйону "Крим". Під час обшуків було вилучено вісім пістолетів, 12 пістолетів-кулеметів, шість автоматів, дробовики, травматичні пістолети, 8 гранат із запалами, наркотики і боєприпаси.

Своєю чергою, в батальйоні заявили, що в квітні минулого року, згідно з наказом Генштабу про розформування добровольчих батальйонів, бійці здали всю зброю і вийшли із зони АТО. Також зазначається, що з літа минулого року неодноразово велися переговори щодо легалізації батальйону в складі ЗСУ, але вони не принесли результатів.

Раніше сьогодні Служба безпеки України повідомила, що голова громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов був затриманий після закладення у схрон 42 кілограмів вибухівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram