ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ спіймала учасника стрілянини в Мукачевому

Затриманий переховувався від правосуддя в Черкасах

СБУ спіймала учасника стрілянини в Мукачевому
Блокпост возле Мукачево
Фото: Петр Задорожный

Служба безпеки України 12 січня затримала в Черкасах одного з учасників стрілянини в Мукачевому, яка сталася 11 липня 2015 року.

Як повідомляється на сайті спецслужби, він підозрюється у створенні терористичної організації (частина 1 статті 255 Кримінального кодексу) і здійсненні теракту (частина 2 статті 258). Покарання за цими статтями - до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, 11 липня 2015 року бійці "Правого сектору" приїхали в комплекс "Антарес", щоб поговорити з його власником - нардепом Михайлом Ланьо. Той запросив частину бійців до свого кабінету. У цей час хтось (за основною версією - із "правосеків", які залишилися) вистрілив у голову одному з охоронців комплексу. Бійці "Правого сектору" повантажили пораненого у свій джип, проте пізніше дозволили швидкій забрати потерпілого; він згодом помер.

У стрілянині з міліцією двох бійців ПС вбили. Решта прорвали міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по них із гранатометів, і сховалися в лісах. У стрілянині отримали поранення шестеро міліціонерів. Згодом двоє бійців ПС здалися, шестеро зникли.

На початку вересня двоє з переховувалися, загинули в ДТП у Дніпропетровській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram