ГоловнаСуспільствоПодії

Проти бійців ПС, затриманих на Драгобраті, порушили 9 кримінальних справ

Усіх п'ятьох заарештовано за рішенням суду

Проти бійців ПС, затриманих на Драгобраті, порушили 9 кримінальних справ
Один из бойцов - Петр Угрин - в суде
Фото: uzhgorod.in

Проти бійців "Правого сектору", затриманих за бійку з охороною гірськолижної бази "Хата Магната" на закарпатському курорті Драгобрат, порушили 9 кримінальних справ. Про це повідомила Національна поліція в середу.

Прес-служба силового відомства публікує власну версію конфлікту, який стався 10 січня. Зазначається, що бійці "Правого сектору", перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, прийшли в ресторан "Хата Магната" і зажадали нагодувати їх, хоча заклад вже був зачиненим. Їм відмовили, що розлютило "правосеків". Вони накинулися на співробітників ресторану і завдали тілесних ушкоджень кухареві і охоронцю у вигляді порізів ножем і перелому ноги.

Під час слідства з'ясувалося, що ті самі особи можуть бути причетними до схожих злочинів в інших регіонах.

28 грудня близько шостої години ранку на одній з автозаправок у Львівській області двоє із затриманих почали ображати інших відвідувачів і залякувати їх зброєю, здійснивши постріли у стелю. Також поліції відомо, що 9 січня в одному з розважальних закладів Івано-Франківської вони спровокували конфлікт з місцевими жителями, завдавши їм тілесні ушкодження, а потім застосували зброю, здійснивши постріли вгору. При цьому куля влучила в бічне скло автомобіля, власник якого не був причетний до конфлікту. Після цього зловмисники намагалися незаконно заволодіти автомобілем марки Chevrolet Lacetti, в салоні якого перебували водій і пасажири.

"Наразі стосовно зазначених осіб порушено дев'ять кримінальних проваджень за ознаками хуліганства, розбою, замаху на незаконне заволодіння транспортним засобом, викрадення людини та незаконного поводження зі зброєю. Підозрюваним загрожує позбавлення волі строком до 12 років", - повідомив заступник начальника управління ГСУ Національної поліції України Максим Цуцкірідзе.

Дотепер усі п'ятьох осіб, які брали участь у конфлікті, заарештовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram