ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко призначив нового командувача Нацгвардією

За словами Порошенка, в новий рік Нацгвардія має входити з новим начальником.

Порошенко призначив нового командувача Нацгвардією
Фото: 112.ua

Петро Порошенко призначив командувачем Національною гвардією України Юрія Аллєрова. Указ про його призначення Президент підписав у Харкові.

Про це повідомляє телеканал 112.ua.

Порошенко зазначив, що в новий рік Нацгвардія має входити з новим начальником.

"Ми на цього командувача довго чекали. Незважаючи на те, що він стояв біля витоків Нацгвардії, на деякий час він був відряджений до ЗСУ. Але я особисто його знаю, у найважчі часи, коли на фронті було непросто. Останнього разу в мене з генералом Аллєровим Юрієм Володимировичем відбувалися непрості розмови і на Сарматі, і в Артемівську, після виходу з Дебальцевого. Я бачив твердість і патріотизм цього генерала, який стоїть горою за своїх солдатів і водночас зробить усе, щоб виконати наказ командувача і захистити Україну", - сказав Порошенко, представляючи нового командувача.

Юрій Аллєров народився у Львові. У 1985 році закінчив Ленінградське вище загальновійськове училище. У 1997 році став випускником Академії Збройних Сил України оперативно-тактичного факультету.

З вересня 2010 року був начальником управління Західного ТРК внутрішніх військ МВС. У 2012 році був призначений начальником управління Південного територіального командування ВВ МВС України, але в серпні того самого року Аллєров знову обійняв посаду начальника управління Західного ТРК ВВ МВС України, яке навесні 2014 року стало структурним підрозділом Національної гвардії.

З 6 лютого 2015 року обов'язки командувача Нацгвардією тимчасово виконував генерал-лейтенант Микола Балан.

Нагадаємо, 24 грудня Верховна Рада відмовилася від повноважень призначати командувача Національною гвардією України і передала їх Президентові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram