ГоловнаСуспільствоЖиття

У Сімферополі закрили українську дитячу театральну студію

У виставах студії "Світанок" побачили "махровий націоналізм"

Окупаційна "влада" Криму вирішила закрити дитячу українську театральну студію "Світанок", створену 22 роки тому.

Про це повідомив один із засновників студії Олександр Польченко, повідомляє сайт "Крым.Реалии".

За його словами, причиною послужили репресії та тиск з боку керівництва Кримського палацу дитячої та юнацької творчості.

Польченко розповів, що 19 грудня з нагоди святкування дня пам'яті святого Миколи Чудотворця в актовому залі Палацу дитячої та юнацької творчості в Сімферополі відбулася театральна вистава "Пісня Амазонки" за мотивами однойменної збірки оповідань кримського письменника Віктора Стуса. Постановка українською мовою оповідає про боротьбу жінок-воїнів за свободу, незалежність рідного краю, а також проти зла. За словами Польченка, подання спровокувало тиск на студію.

Фото: krymr.com

У дівчинці в золотій сукні з короною на голові, яка за сценарієм виконувала роль сонечка, як образ ранку, керівництво побачило "символ Америки - пам'ятник Свободи".

Фото: krymr.com

"Вони обурилися: що за пропаганду американських цінностей на святі влаштували? Навіщо на сцені були китайці - діти у маскарадному костюмі? Чому в уявленні оголені діти, які грають Амазонок. Крім цього, вишиванки і сценарій українською мовою вони назвали "махровим націоналізмом", - розповів Польченко.

Він також розповів, що протягом останнього року на керівника студії Аллу Петрову постійно чинився тиск з боку начальства - влаштовували різні перевірки, чіплялися до роботи з кожного приводу, ображали, погрожували, намагалися знизити зарплату.

Петрова прийняла рішення покинути Палац дитячої та юнацької творчості, не чекаючи реакції зверху.

Нагадаємо, Таврійський національний університет, який був ліквідований кримською "владою", відновить роботу в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram