ГоловнаСуспільствоПодії

У Сватовому відновили подачу електроенергії та води

Співробітники ДСНС знищили 96 вибухонебезпечних предметів у Сватовому

У Сватовому відновили подачу електроенергії та води
Николай Чечеткин

У Сватовому Луганської області, де 29 жовтня сталася серія вибухів на складі з боєприпасами, повністю відновили електроенергію та водопостачання.

Про це йдеться в повідомленні голови Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Миколи Чечоткіна у Facebook.

"Станом на 15 годину. У місті Сватове на 100% відновлено електрозабезпечення та водопостачання. Тривають роботи з відновлення газопостачання (60% відновлено). З 15 секторів піротехнічні групи ДСНС відпрацювали 12, у яких було вилучено і знищено 96 вибухонебезпечних предметів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука виділив 10 млн грн на ліквідацію наслідків вибухів на складі боєприпасів у Сватовому.

Як повідомлялося раніше, причиною пожежі на складі боєприпасів у Сватовому стала диверсія - на територію військової частини запустили ракетницю. Такого висновку дійшла комісія у складі представників Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, а також Військової служби правопорядку.

Пожежа почалася близько 19:30-19:45 у четвер на складах, де зберігається майже 3,5 тис. тонн боєприпасів. Через вогонь боєприпаси почали детонувати. До ранку вибухи припинилися, але ніч жителям міста довелося провести у підвалах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram