ГоловнаСуспільствоПодії

Рятувальники шукають ще одного пасажира затонулого катера "Іволга"

Зараз врятовано 22 людини

Рятувальники шукають ще одного пасажира затонулого катера "Іволга"
Затонувшее судно
Фото: ivolgafish.com

Рятувальники продовжують пошуки ще одного зниклого безвісти на місці аварії катера "Іволга" в Затоці Одеської області. Про це повідомила прокуратура регіону, передає "Інтерфакс-Україна".

"17 жовтня в акваторії Чорного моря поблизу смт Затока сталося перекидання катера "Іволга", внаслідок чого 14 громадян загинуло. Зараз врятовано 22 людини, більшість з яких перебуває в лікарні. Їх стан - стабільний. Пошуки ще однієї людини на поточний момент тривають", - повідомила прес-служба наглядового відомства.

У прес-службі Головного управління Держслужби з НС в Одеській області підтвердили, що рятувальні роботи не зупинено. Однак не змогли уточнити інформацію щодо можливого 15 загиблого у катастрофі.

У прокуратурі області додали, що зараз не встановлено анкетні дані ще 5 загиблих, у зв'язку з чим прокуратура звертається до громадян і засобів масової інформації з проханням надати будь-яку корисну інформацію.

Як повідомлялося, на борту прогулянкового катера "Іволга", який у суботу вранці вийшов в акваторію Чорного моря біля міста Білгород-Дністровський, за попередніми даними, було 36 осіб.

О 15:38 17 жовтня катер перекинувся. Врятувати вдалося 22 людини, знайдено 14 тіл загиблих.

За інформацією Реєстру судноплавства України, катер мав дійсні документи, що дозволяють перевозити 12 пасажирів і три члени екіпажу. Тобто судно було перевантажене більш ніж удвічі. За попередніми даними, саме це й стало причиною трагедії.

Наразі капітана судна затримано. Міліція за фактом аварії катера почала кримінальне провадження за ч.3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram