ГоловнаСуспільствоЖиття

На Одещині створять штаб для перевірки суден

Координуватиме штаб Кабінет Міністрів

На Одещині створять штаб для перевірки суден
Затонувшее судно
Фото: ivolgafish.com

На рівні Одеської області буде створено штаб цивільного захисту для організації перевірок суден. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова урядової комісії з розслідування аварії катера в Одеській області, віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, повідомляє РБК-Україна.

"Сьогодні ми очікуємо, що саме на рівні області буде створено штаб цивільного захисту, який буде вже організовувати за дорученням уряду контроль і перевірки ліцензованих суден, контроль за сертифікатами капітанів, контроль за базами, де може бути здійснений вихід в море і найголовніше - за організацією навчань для того, щоб запобігти таким подіям", - заявив Зубко.

Віце-прем'єр зазначив, що штаб виконуватиме функції щодо забезпечення всього необхідного для лікування постраждалих, а також соціального захисту цих людей.

Нагадаємо, 17 жовтня внаслідок аварії прогулянкового судна "Іволга" потонули 14 осіб із 36, які були на борту. За фактом аварії міліція почала кримінальне провадження за частиною 3 статті 276 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту.

18 жовтня в Одеській області оголошено день жалоби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram