ГоловнаСуспільствоВійна

Угода про відведення озброєнь поки що не набула чинності, - Міноборони

Українська сторона чекає наказу головнокомандувача ЗСУ, бойовики заявляють, що підписи Захарченка та Плотницького означають набрання документом чинності.

Угода про відведення озброєнь поки що не набула чинності, - Міноборони
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Степан Полторак заявляє, що домовленість про відведення на Донбасі озброєння калібром менш ніж 100 мм не набула чинності з 30 вересня через обстріл бойовиків.

"Там же написано, що вони (угоди) набувають чинності після двох діб дотримання тиші. Сьогодні вони не набули чинності тому, що у нас на сьогодні з 00 годин один обстріл провокаційний був", - сказав Полторак.

Він зазначив, що в разі дотримання умов для відведення техніки наказ про відведення техніки для української сторони віддає головнокомандувач Збройних Сил - начальник Генерального штабу.

Водночас представник бойовиків "ДНР" Денис Пушилін вважає, що документ про відведення техніки був підписаний представниками Росії, ОБСЄ, України та ватажком "ДНР" Захарченком, що означає набуття ним чинності.

"Учора він був підписаний представниками Росії, ОБСЄ, України. Півгодини тому підписав Олександр Захарченко. Після цього документ набуває чинності, і це може, на мою думку, свідчити про закінчення війни", - цитує Пушиліна РІА "Новости".

Нагадаємо, 29 вересня документ підписали члени Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у Мінську. Спочатку мають відвести танки на 15 км від лінії зіткнення. На це дається 15 днів. Потім настане черга артилерії калібру менш ніж 100 мм і мінометів. Термін, протягом якого це має бути зроблено, - 24 дні. Розпочнеться відведення озброєння з Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram