ГоловнаСуспільствоЖиття

Рота "Торнадо" готова до розформування, але на своїх умовах

Бійці роти вимагають допустити адвокатів до свого командира і повідомити про місце перебування двох бійців.

Рота "Торнадо" готова до розформування, але на своїх умовах
Бойцы "Торнадо"
Фото: 248.dp.ua

В.о. командира роти "Торнадо" Микола Цукур озвучив умови, на яких його бійці готові співпрацювати. Він також зазначив, що наказ міністра Авакова про розформування роти вони виконають.

При цьому він відкинув всі звинувачення про сприяння контрабанді та катуванням. За його словами, з квітня почалися "гоніння на роту "Торнадо", інформує Еspreso.tv.

"Ми не забарикадувалися, це наша штатна діяльність. У нас воєнізований підрозділ, тому в нас цілодобово несе службу озброєний пост. Патруль постійно контролює територію. Усі наші списки в сепаратистів - ми "розстрільні", тому ми дотримуємося заходів безпеки. Якщо до нас буде хтось проникати зі зброєю, це буде неправильно", - сказав він.

Він зазначив, що їхніх бійців нахабно викрали, а комбата ще й жорстоко побили до реанімації. Тому готові співпрацювати тільки після виконання кількох вимог.

"Ми вимагаємо допустити адвокатів до нашого командира. Також нам відомо, що два наші бійці зникли безвісти з міліцією, їх немає у списках випущених. Нехай відповідають, де вони є. Якщо хтось із наших винен, нехай проводять розслідування", - сказав Цукур.

Нагадаємо: 17 червня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що 8 бійців "Торнадо" затримали за тортури і зґвалтування. Щодо п'яти затриманих, зокрема командира роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" лейтенанта Руслана Онищенка, суди обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

18 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти "Торнадо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram