ГоловнаСуспільствоПодії

У Кременчуці грабіжник ювелірного магазину поранив трьох людей (оновлено)

Злочинець у маршрутці витягнув пістолет, вистрілив у підлогу і наказав водієві їхати.

У вівторок близько 10:00 у центрі Кременчука Полтавської області невідомі пограбували ювелірний магазин.

За попередніми даними правоохоронців, злочинців було двоє. Вони зайшли в магазин у темних окулярах і, погрожуючи зброєю, забрали близько 10 кг золота. На місці злочину у свій неробочий час виявився співробітник ДСО, якого вони поранили в стегно, після чого він намагався їх переслідувати, повідомляє "Інтерфакс-Україна". При цьому ще дві людини отримали поранення.

Після цього грабіжники розділилися. Один з них, з великою господарською сумкою, заповненою коштовностями, побіг у бік зупинки «Центр», де зайшов у маршрутку №202 з пасажирами, у тому числі з дитиною молодшого шкільного віку. Побачивши, що його переслідує міліція, він почав стріляти в салоні і наказав водієві їхати. Маршрутка доїхала до електростанції, де злочинець вискочив із торбою і спробував сховатися в Міському саду. Він біг і відстрілювався від міліціонерів. Злочинця затримали відразу на вході в Міський сад з боку вул. Чкалова. Його закували в кайданки і поклали на асфальт обличчям вниз. На місці затримання та на місці пограбування працюють криміналісти.

Фото: facebook.com/mykremenchug/

Незабаром затримали і другого зловмисника. Є інформація, що вони приїхали з Києва.

Як повідомив журналістам головлікар станції швидкої допомоги Ігор Дубницький, 23-річного охоронця "Явір-2000" поранено в пахову ділянку, 39-річний співробітник державної служби охорони отримав важке поранення в праве стегно. Також куля рикошетом влучила в гомілку 68-річного пенсіонера.

Постраждалих доправлено в третю міську лікарню, двох уже оперують.

Оновлення. Прес-служба полтавської міліції підтвердила пограбування, поранено охоронця ювелірного магазину і двох випадкових перехожих після того, як грабіжник вискочив із маршрутки і почав утікати.

Оперативникам удалося наздогнати і затримати його, забрати бойовий пістолет Макарова з патронами і доправити грабіжника у відділок. Ним виявився 28-річний житель Київської області. Особу його співучасника встановлено, але його поки що не затримали.

Порушено кримінальну справу за статтею "Розбій" (частина 4 статті 187 Кримінального кодексу), за яку грабіжникові загрожує від 8 до 15 років із конфіскацією.

Міліція просить відгукнутися свідків пограбування за телефонами (0532) 51-77-57, 56-22-33 (полтавське УМВС) або (0536) 76-73-01, 76-01-02 (Кременчуцький МВВС).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram