ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала групу диверсантів у Дніпропетровській області

Сепаратисти готували вибухи на залізниці

СБУ затримала групу диверсантів у Дніпропетровській області
Фото: dumskaya.net

Співробітники Служби безпеки затримали трьох диверсантів "ДНР", які готували вибухи на залізниці в Дніпропетровській області.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський у Фейсбуці.

"Затримана група була одним з відгалужень т.зв. "ДНР" і готувала вибухи на об'єктах Придніпровської залізниці. Бойовики планували підриви колії під час руху вантажних поїздів, а також поїздів із військовослужбовцями. Наразі затримано трьох людей - вони дають свідчення", - зазначив Лубківський.

Він також повідомив, що вже встановлено, що лідер диверсантів працював на залізниці в складі бригади "Мостобудівного поїзда", яка виконувала ремонтні роботи на коліях. У лютому він запропонував свої "послуги" так званому "Міністерству державної безпеки ДНР". Терористи доручили йому створити диверсійну групу для скоєння вибухів на залізниці.

Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

"Зловмисники збирали і передавали бойовикам інформацію про залізничні тунелі, колії, вузли, мости, станції", - зазначив Лубківський.

Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

У диверсантів вилучено тротилові шашки, комп'ютерну техніку і засоби зв'язку.

Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

Оперативно-слідчі дії тривають.

Нагадаємо, 31 березня співробітники СБУ і МВС виявили вибуховий пристрій на залізничній колії на перегоні "Новомосковськ - Самарівка" у Дніпропетровській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram