ГоловнаСуспільствоВійна

В Одесі знайшли схованку сепаратистів із вибухівкою

У схованці активістів "Куликового поля" знайдено армійські шашки

В Одесі знайшли схованку сепаратистів із вибухівкою
Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

Співробітники Служби безпеки України виявили на стихійному звалищі в Одесі сховок проросійського руху "Куликове поле".

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський у Фейсбуці.

"В Одесі триває здійснювана СБУ у взаємодії з іншими силовими відомствами зачистка міста від терористів, диверсантів, провокаторів, зброї та засобів ураження, які мали застосувати проти одеситів... На стихійному звалищі було виявлено схованку активістів "Куликового поля", в якій знайдено та вилучено шість шашок армійського зразка з маркуванням "ШІРАС-М" (шашка імітації розриву артилерійського снаряда)", - написав Лубківський.

За інформацією СБУ, ці шашки сепаратисти планували використовувати для екстремістських акцій в Одесі. Всі вилучені предмети відправлено на експертизу.

Попередньо інцидент кваліфікують за ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

Нагадаємо, на Пасху СБУ затримала групу диверсантів з 11 осіб, причетних до скоєння терактів у Харкові. Всі затримані - громадяни України 1968-1983 року народження. Координатором терористів був керівник харківської організації "Оплот" Євген Жилін.

6 квітня співробітники СБУ виявили в Одесі схованку з саморобними вибуховими пристроями, один з яких був підготовлений до вибуху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram