ГоловнаПолітика

Проти лідера "Оплоту" Жиліна порушили другу справу

Бойовика підозрюють у співучасті в крадіжці комунальних коштів.

Проти лідера "Оплоту" Жиліна порушили другу справу
Фото: hromadske.tv

Прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу проти ватажка руху "Оплот" Євгенія Жиліна за підозрою в причетності до крадіжки грошей з бюджету Харкова.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, перевірка комунальних підприємств міста засвідчила, що у 2012-2014 роках через рахунки 9 фіктивних фірм, створених Жиліним, вони вивели з обігу 100 млн гривень.

"Основною метою операцій було подальше привласнення цих коштів і сприяння в ухиленні від сплати податків іншим суб'єктам реального сектору економіки. Загальний обсяг коштів, переказаних через підконтрольні Жиліну фірми, за два роки сягнув понад 1 млрд грн", - повідомила прокуратура.

Проти Жиліна також розслідують кримінальне провадження за фактом фінансування тероризму (ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу). У його рамках Жиліна оголошено в розшук. Нову справу розслідують за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 КК (співучасть у привласненні майна). Обидва кримінальні провадження розглядатиме місцеве управління СБУ.

"Оплот" - харківська громадська організація на основі однойменного бійцівського клубу. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков говорив, що "Оплот" під час Євромайдану викрадав і катував активістів. Активісти цієї організації, за його словами, відповідальні за масовий підпал автомобілів у Києві.

Один з лідерів "Оплоту" Олександр Захарченко сьогодні очолює терористичне угруповання ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram