ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість переселенців з Криму і Донбасу перевищила 1,4 млн, - Єврокомісія

Ситуація з правами людини в Криму і на Донбасі різко погіршилася

Кількість переселенців з Криму і Донбасу перевищила 1,4 млн, - Єврокомісія

Ситуація з правами людини в анексованому Росією Криму та на сході України "різко погіршилася". Про це йдеться в доповіді Європейської комісії про реалізацію європейської політики сусідства в 2014 році, передає "Радіо Свобода".

"У цих регіонах не гарантовано основні свободи, зокрема - свободу зібрань, свободу висловлювань та ЗМІ. Кількість переселенців із цих регіонів перевищує 1,4 млн. Здатність України надавати гуманітарну допомогу переселенцям виявилася недостатньою. Збройні конфлікти мають значний вплив на права жінок і дітей", - йдеться в доповіді.

Згідно зі звітом, реформи в Україні проводилися "в складному політичному, економічному, соціальному і військовому контексті".

Брюссель рекомендує Україні реалізувати комплексний пакет антикорупційних заходів, гармонізувати виборче законодавство, провести реформу державного управління і гарантувати, щоб люстраційні процеси у виконавчій та судовій владі проводилися відповідно до міжнародних стандартів.

Нагадаємо, раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International різко розкритикувала нинішню "владу" Криму. Правозахисники заявили, що окупаційна "влади" не тільки не розслідує випадки викрадень і тортур інакодумців, а навпаки - проводить безперервну кампанію із залякування незгодних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram