ГоловнаСуспільствоВійна

Пенсіонери з-під Фастова подарували військовим в АТО автомобіль

Волонтери просять допомогти з грошима на ремонт машини до передачі її у 44-ту бригаду

Подружня пара пенсіонерів із с. Дорогинка Фастівського району передала волонтерам свій автомобіль для потреб військових, повідомляє кореспондент LB.ua.

ЛуАЗ 969 "Волинь" - вантажопасажирський мікролітражний радянський всюдихід на базі "запорожця", який називають у народі "волинянкою" або "волинкою", після ремонту використовуватиметься для перевезення солдатів 44-ї артбригади на невеликі відстані між опорними пунктами.

"Дуже зворушливі старенькі. Вони самі вирішили віддати машину, оскільки 2 роки на ній вже не їздили. Продавати не хотіли - вирішили, що хлопцям (військовим) це важливіше. Що може бути важливішим за людське життя - ось так вони налаштовані", - розповіла волонтер Вікторія Левшина.

Пенсіонери Лариса і Валентин довго вибирали волонтерів, яким би могли довірити свою машину, що прослужила їм багато років. Дочка порадила їм звернутися до групи допомоги 44-й окремій артилерійській бригаді.

"Вони довірилися, подзвонили Дімі Хохлову, організатору допомоги 44-й бригаді. Ми приїхали - вони нічого про нас не питали навіть, просто віддали машину", - сказала Левшина. Вона зазначила, що старенькі особливо про себе не розповідали, "тому що вони надто скромні, але душевні".

Автомобіль виявився на ходу, вчора волонтери доїхали на ньому до Києва - щоправда, за їхніми словами, у столиці трохи "заглохли". До передачі військовим "волинянці" знадобиться ремонт. За підсумками попереднього огляду акумулятор, амортизатори, замок запалювання, гальмівні циліндри вимагають заміни. Разом з авто пенсіонери віддали волонтерам інструменти, які можуть знадобитися для ремонту.

Охочі допомогти відремонтувати подарунок пенсіонерів, а також профінансувати інші потреби групи допомоги 44-й артбригаді, можуть перераховувати грошові пожертви на карту Приватбанку 5168 7572 9080 1077, Хохлов Дмитро Михайлович. Телефон волонтерів для довідок: 097-4540185.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram