ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Боєць "Донбасу", який рятував товаришів під Іловайськом, змушений лікуватися за власний рахунок

"Скіф" переносив поранених під обстрілом у Червоносільському і заразився гепатитом "Б"

Боєць "Донбасу", який рятував товаришів під Іловайськом, змушений лікуватися за власний рахунок
Батальон "Донбасс" в Иловайске
Фото: Макс Левин

Колишній військовослужбовець батальйону "Донбас" Дмитро "Скіф", який перехворів гепатитом "Б", потребує коштів на реабілітацію. Про це LB.ua повідомили товариші по службі бійця.

Дмитро захворів після того, як переносив тяжкопоранених товаришів у с. Червоносільське під Іловайськом наприкінці серпня, під обстрілом з боку російських військових. Після виходу з "котла" його направили у поліклініку МВС.

"На поліклініку не скаржуся - мене лікували добре. Те, що у них було, давали без питань. Інша річ, що у призначенні лікаря були й інші ліки, а в лікарні їх не було", - сказав Дмитро у коментарі LB.ua.

Частину медикаментів приносили волонтери, частину він докуповував самостійно. Загалом вже витратив 5 тис грн. При цьому заробітної плати від МВС боєць ще не отримував.

"Нас узагалі оформили з 14 серпня, заднім числом. Якби не Іловайськ, думаю, так і не оформили б", - сказав "Скіф", який служив у "Донбасі" від початку серпня, а прийшов в армію добровольцем у липні. За весь цей час як учасник бойових дій він отримав 2000 грн матеріальної допомоги.

Дмитро збирався переводитися на службу у 79-ту бригаду ЗСУ, але його комісували за станом здоров'я. Йому необхідний рік дієти із забороною на будь-які фізичні навантаження.

Допомогти "Скіфу" можна, перерахувавши гроші на картку Приватбанку його брата 4149 4377 1761 3259 (Стеблина Павло). Телефон Дмитра 066-663-8153.

Нагадаємо, у Кабміні пообіцяли усім бійцям АТО зарплату у 10 тис грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram