ГоловнаСуспільствоПодії

Військовим 28-ї бригади на блокпосту в Донецькій області понад тиждень не повертають документи

Солдати хвилюються через свою ідентифікацію в АТО через відсутність військових квитків

Військовим 28-ї бригади на блокпосту в Донецькій області понад тиждень не повертають документи
Архивное фото
Фото: Нелли Вернер

Військовослужбовці з 28-ї окремої механізованої бригади (Одеська обл.) стурбовані тим, що перебувають в зоні АТО вже понад тиждень без документів. Про це LB.ua повідомив один з військових, Анатолій Марков.

Ще 1 листопада, напередодні псевдовиборів у ДНР, у солдатів на блокпосту в Донецькій області забрали військові квитки для того, щоб поставити в них печатку учасників АТО.

"Після цього приїжджав комбат (підполковник, командир 28-ї бригади) - сказав, що "воєнніки" повернуть через 2 дні. Але минуло вже 4 дні. Командир "зеленки" - наш старший лейтенант - нам вже сказав, що документи "пішли" в невідомому напрямку", - сказав військовослужбовець.

Маркова мобілізували в серпні. Відтоді разом з іншими солдатами 28-ї ОМБР він чергує на блокпосту в зоні бойових дій.

"Лазні практично немає за півтора місяця. Одягнені ми теж наполовину в цивільне. Виглядаємо як бомжі. У разі чого, як ми доведемо, що ми - військові української армії?" - хвилюється мобілізований.

Нагадаємо, за останніми даними, статус учасника АТО отримали більше, ніж тисяча українських військових. Всього в операції на Донбасі задіяно близько 20 тисяч солдат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram