ГоловнаСуспільствоПодії

П'ятеро невідомих побили журналіста в Херсоні (оновлено)

Міліція не поспішає розслідувати злочин

П'ятеро невідомих побили журналіста в Херсоні (оновлено)
Фото: donbass.ua

Учора, 5 листопада, близько 16:30 у Херсоні п'ятеро невідомих побили журналіста, члена медіа-профспілки Валерія Миронюка, повідомляє сайт НМПУ. Валерія госпіталізували в одну з райлікарень міста з діагнозом "забій гортані, забій грудної клітки".

Журналіст розповів, що ввечері він вийшов зустрічати дружину на автобусну зупинку біля Дніпровського ринку. На пішохідному тротуарі стояли дві машини - Mercedes і BMW.

Миронюк зробив зауваження водіям одного з автомобіля - попросив прибрати їх із пішохідної зони. У відповідь з машини вискочили п'ятеро невідомих і почали бити журналіста. Один перехожий намагався зупинити побиття, за що його також побили. Нападники також вибили телефон з рук дівчини, яка знімала подію на телефон.

На місце викликали міліцію, яка прийняла у Валерія Миронюка заяву про злочин, але нікого з учасників нападу не затримала. На місці подій установили й опитали свідків, як цього вимагає закон. Журналіста у "швидкій" доправили в Херсонську обласну лікарню, де, за його словами, він також зустрів нападників, які погрожували йому фізичною розправою, якщо він звернеться до правоохоронних органів.

Увечері Миронюка госпіталізували в одну з райлікарень з діагнозом "забій гортані, забій грудної клітки".

З моменту подій минула доба, і слідчий відділ Дніпровського райвідділення УМВС у Херсонській області зобов'язаний був відкрити кримінальну справу і призначити слідчого. Однак невідомо, чи внесено заяву Валерія Миронюка в єдиний реєстр досудових розслідувань. Слідчий не спілкувався з журналістом як з потерпілим.

Увечері 6 листопада в профспілку зателефонував співробітник прес-служби Херсонської облпрокуратури Федір Самойленко і повідомив, що за фактом побиття відкрито кримінальне провадження за ст. 125, ч. 1 ККУ (легкі тілесні).

Нагадаємо, в березні 2014 року журналіста побили в Житомирській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram