ГоловнаСуспільствоЖиття

У Маріуполі затримано колишнього "​​коменданта" і вербувальника

Уродженець Маріуполя організовував бойовиків у травні-червні

У Маріуполі затримано колишнього "​​коменданта" і вербувальника

У Маріуполі затримано "коменданта" міста, який керував бойовиками в травні-червні 2014 року. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко.

"6 листопада під час спеціальної операції в м. Маріуполі було затримано громадянина "К" 1975 р.н., уродженця Маріуполя, позивний "Рома Кіпіш", який у час окупації Маріуполя в травні-червні 2014 р. бандами ДНР був комендантом міста, організовував блокпости, видавав бойовикам зброю та боєприпаси, брав безпосередню участь в організації викрадень громадян, нападів на військові частини внутрішніх військ", - написав Геращенко.

Після звільнення Маріуполя сепаратист переховувався на території РФ, де, за інформацією Геращенко, пройшов спеціальну диверсійну підготовку, а по поверненню на територію України брав активну участь у бойових діях на боці бойовиків ЛНР, ДНР.

"У жовтні 2014 року командиром диверсійного підрозділу ДНР, позивний "Рубін", скерований у м. Маріуполь для організації агентурної мережі і диверсійної роботи, спрямованої на знищення військової техніки і складів із боєприпасами, для дестабілізації ситуації в регіоні загалом", - написав Геращенко.

Нагадаємо, українські силовики вийшли з Маріуполя 10 травня, щоб не провокувати ще більшу агресію бойовиків і заради безпеки мирних маріупольців. Місто зачистили від сепаратистів у червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram