ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківську область їдуть російські провокатори, - активіст

Росія надсилає в Україну своїх спецпризначенців з підробленими внутрішніми паспортами, повідомляють очевидці

У Харківську область їдуть російські провокатори, - активіст
Фото: EPA/UPG

Російських провокаторів з підробленими українськими паспортами нині надсилають у Харківську область для дестабілізації ситуації.

Про це повідомив голова громадської організації Громадянська ініціатива "Права справа" Дмитро Снєгирьов, пише УНІАН.

За його словами, цю інформацію йому надали місцеві жителі, члени його громадської організації, що стали очевидцями того, що відбувається, а також джерела, близькі до самопроголошеної "ЛНР".

"Росіяни переодягають своїх спецпризначенців і надсилають їх у Харківську область для дестабілізації ситуації, причому ці фахівці проходять українські блокпости зі "свіжими", щойно виданими українськими внутрішніми паспортами. Ці паспорти було вилучено з українських паспортних столів, які розташовані на окупованій території", - сказав Снєгирьов.

При цьому він додав, що "в найближчі два дні кількість таких провокаторів у регіоні значно зросте, але їх можна вирахувати за датами видачі паспортів".

"Система блокпостів, на жаль, майже не працює, ніхто не відстежує пересування провокаторів. Російсько-терористичні війська заходять з тилу, щоб, завдавши удару в Харківській області, змусити українські війська відступити від Сєвєродонецька та Лисичанська, щоб не потрапити в черговий котел", - пояснив Снєгирьов.

На його думку, все це доводить, що, "незважаючи на всі домовленості президентів Петра Порошенка та Володимира Путіна, Росія перейшла до ескалації конфлікту на Сході України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram