ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ оприлюднила карту злочинів терористів на сході України

На карті вказано місця масових поховань убитих під час конфлікту на Донбасі та табори, де утримують полонених

СБУ оприлюднила карту злочинів терористів на сході України
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський навів докази злочинів проти людства, скоєних терористами "ЛНР" і "ДНР" цього року в Україні. Про це повідомила Служба безпеки на своїй сторінці в інтернеті.

Масштаби злочинів можна оцінити за картою, складеною фахівцями відомства. На ній позначено місця тортур, розстрілів, масових поховань убитих військовослужбовців та полонених, а також мирних громадян.

Так, за даними СБУ, у 25 місцях поховань військовослужбовців у Донецькій і Луганській областях знаходяться останки щонайменше 150 осіб.

Лубківський зазначив, що терористи на підконтрольних їм територіях встановили антигуманні порядки, які суперечать основам міжнародного права і людяності.

"Терористи Гіркін, Безлер і їхні поплічники з перших днів використовували неприпустиму практику тоталітарних режимів - замінили судові та правоохоронні органи каральними і створили систему так званих "трійок", які без суду і слідства захоплювали людей, катували у підвалах, ухвалювали вироки і розстрілювали", - підкреслив держслужбовець.

Карта преступлений против человечества
Фото: http://www.sbu.gov.ua/
Карта преступлений против человечества

Як повідомлялося, СБУ затримала ще трьох терористів ДНР у Краматорську, який перебуває під контролем України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram