ГоловнаСуспільствоПодії

Україна має докази, що співробітника Червоного Хреста вбили бойовики (оновлено)

До розслідування загибелі швейцарця у Донецьку можуть допустити іноземців

Україна має докази, що співробітника Червоного Хреста вбили бойовики (оновлено)
Фото: @paulgypteau

Міністерство внутрішніх справ України оприлюднило докази фальсифікації причетності сил антитерористичної операції до вбивства співробітника Червоного Хреста в Донецьку. 

Відео переговорів бойовиків ДНР з російським кореспондентом опублікував у своєму Facebook керівник МВС України Арсен Аваков.

"Оперативні підрозділи МВС отримали в розпорядження чергове підтвердження механізму, яким бойовики так званої ДНР намагаються за допомогою російських ЗМІ приховати сліди своїх злочинів. Цього разу - вбивство представника Червоного Хреста в Донецьку", - написав Аваков.

Раніше про докази того, що, що снаряд, який убив співробітника Міжнародного комітету Червоного Хреста в Донецьку, прилетів з території, контрольованої сепаратистами, заявив на брифінгу в Нью-Йорку постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв, повідомляє Укрінформ.

"Ми маємо серйозні докази того, що снаряд прилетів з боку сепаратистів", - підкреслив Сергєєв, відповідаючи на запитання про інцидент із загибеллю співробітника МКЧХ.

При цьому український дипломат поінформував, що центральний офіс МКЧХ у Женеві підготував доповідь про гуманітарну ситуацію на сході України, яку оприлюднять пізніше. У документі йдеться, зокрема, про цей інцидент у Донецьку.

За словами Сергєєва, документ містить підтвердження того, що українських підрозділів на момент влучення снаряда в офіс МКЧХ там не було.

Сергєєв акцентував, що Україні немає чого приховувати, і вона готова забезпечити доступ міжнародних представників до розслідування цього та інших подібних інцидентів.

Нагадаємо, 2 жовтня було обстріляно центр Донецька. Під обстріл потрапив офіс Червоного Хреста, один співробітник загинув. Він був громадянином Швейцарії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram